Abbenes Open Toernooi

Tuincentrum Suidgeest Open Abbenes 2022

Beste toernooitijgers,

Na 2 jaren afwezigheid gaat het kleinste, gezelligste toernooi van de regio nu toch echt weer plaatsvinden. Doen jullie mee? We starten op 6 juni (2e pinksterdag) en eindigen op 12 juni. Voor Miek en Hannelore definitief de laatste keer, daarom is de commissie aangesterkt met nieuw bloed om het stokje over te gaan nemen.

Overdag zijn de 50 Plussers in goede handen van Hannie en Miek. We hopen er weer een gezellig toernooi van te maken en zoveel mogelijk rekening te houden met jullie drukke agenda’s… In de avond staat het complete team ter beschikking om het toernooi goed te laten verlopen en vooral weer veel gezelligheid te hebben met elkaar. Op donderdagavond vindt ook de zeer bekende, druk bezochte pubquiz plaats.

Thema dit jaar – Heel Open Abbenes bakt er niets van… Wat dat te betekenen heeft? Kom en ervaar het zelf!

De uitslagen vindt u hier: 50 Plus en avond toernooi

De foto’s van dit jaar kunt u hier bekijken.

Michel, Jacolien, Hannie, Jeroen, Hannelore en Miek

Jaarlijks organiseert de vereniging, nu al 34 jaar, een Open Toernooi voor dubbel- en enkelspelers uit de ruime omgeving van Abbenes. In verschillende leeftijdscategorieën en speelsterktes worden ruim 150 partijen gespeeld om de titel van ‘Open Abbenes Kampioen’. Dat de vereniging een gezelligheidsvereniging is blijkt uit het feit dat het park ’s middags reeds gevuld is met deelnemers van 50 jaar en ouder. Zij komen vanuit diverse regio’s als Amsterdam, de Bollenstreek, de Venen en de Haarlemmermeer. Vanaf 18.30 uur strijden de 17 en 30-plussers om de enkel en heren-, dames- en gemengd dubbel titels. Mede dankzij de twee banen met verlichting is het nu niet meer nodig om partijen bij kaarslicht uit te spelen.

Sportief gezien staat het toernooi op hoog niveau. Er klinkt zelden of nooit enig wanklank op de banen in Abbenes. Kortom, een leuke week voor SVA-leden, dorpsgenoten, deelnemers en organisatie.

De gegevens over het toernooi:

5 30+ (HD,DD,GD)
6 17+ (HE,DE,HD,DD,GD)
6 30+ (HD,DD,GD)
7 17+ (HE,DE,HD,DD,GD)
7 30+ (HD,DD,GD)
6/7/8 50+ (HD,DD,GD).
Let op: de 50 plus wordt overdag gespeeld en telt niet mee voor de KNLTB ranking.

Toernooiweek: 6 t/m 12 juni 2022.

Toernooi sponsoren 2022