Klaverjaskoningin Corrie Raams neemt afscheid

25 maart 2019

Afgelopen vrijdag was alweer de laatste klaverjasavond van het seizoen in de kantine op het sportpark. Vanaf oktober werd op zes kaartavonden gestreden om de prijzen en vrijdag werd bekend wie de winnaar van dit seizoen is geworden.

Het was een bijzondere avond, want naast de laatste avond van dit seizoen was dit ook de laatste avond waarop SVA klaverjaskoningin Corrie Raams de organisatie op zich nam. Dit was uiteraard een moment om bij stil te staan, want Corrie heeft meer dan 25 jaar klaverjasavonden georganiseerd voor de vereniging. Zelfs Corrie wist niet precies hoe lang ze dit al heeft gedaan, maar tijdens het nakaarten kwam aan het licht dat het mogelijk zelfs om 30 jaar gaat!

In een versierde kantine werd hier uiteraard bij stil gestaan, want 25 jaar is niet niks. Toen Corrie begon was dit bijvoorbeeld nog voor Tennisvereniging Abbenes en vonden de kaartavonden plaats in de oude houten kantine. Om het nog wat verder in perspectief te plaatsen werd op vrijdag een opsomming gegeven van wat Corrie allemaal heeft verzorgd in die periode:

 • Er zijn 150 klaverjasavonden geweest…
 • … waar 2700 potjes zijn gekaart!
 • In al die potjes zijn ruim 7 miljoen punten verdeeld…
 • …waarvan Corrie er tussen de 650.000 en 700.000 heeft verzameld (waarvan ongeveer 60.000 punten door stilzittenals dat nodig was, want makkelijker kun je ze niet verdienen!)
 • Corrie zorgde ook altijd voor een lekkere versnapering tussendoor, zo werd er door de jaren heen uitgedeeld:
  • 2.000 plakjes worst
  • 3.000 blokjes kaas
  • 5.400 bitterballen en andere snacks
 • Daarnaast regelde Corrie de prijzen voor de maandelijkse verloting, totaal ca. 3.000 prijzen
 • … en ook de prijzen voor de maandelijkse winnaars, waaronder naar schatting zo’n 1.000 kipfilets, biefstukken, slavinken en andere vleesprijzen

Door de inzet van Corrie heeft zij voor de vereniging een fantastisch bedrag van tussen € 7.500 en € 10.000 verdiend!

Wat we echter het belangrijkst vinden is dat dankzij Corrie in die vele jaren honderden mensen bij elkaar zijn gekomen om een leuke vrijdagavond te hebben! Dat de kaarters het leuk hebben gevonden, bleek wel uit het mooie gezamenlijke cadeau dat zij als dank aan Corrie hebben gegeven!

Namens SVA werd Corrie bedankt met een bos bloemen, een cadeaubon en een blijvend aandenken aan 25 jaar klaverjasavonden. Daarnaast heeft SVA de ‘Corrie Raams-trofee’ in het leven geroepen, een wisselbeker die vanaf nu wordt uitgereikt aan de winnaar van het klaverjasseizoen.

Corrie Raams mocht haar eigen trofee meteen voor de eerste keer uitreiken aan winnaar Ruud Struik, die het hele seizoen ijzersterk heeft gekaart. 

Met de prijsuitreiking kwam een eind aan ruim 25 jaar klaverjasavonden door Corrie Raams, maar gelukkig zal ze ook in de toekomst wel gewoon mee blijven kaarten. De organisatie zal dan in handen zijn van Jessica en Bart Verdel, die zich hebben aangeboden als opvolger van Corrie. We kunnen vanaf oktober dus weer uitkijken naar een nieuw seizoen, waarbij SVA natuurlijk hoopt dat Jessica en Bart ook de 25 jaar gaan volmaken!

Voor haar fantastische inzet in al die jaren kan SVA alleen maar oprecht en met enorm veel waardering zeggen:

© Sportvereniging Abbenes